Στο κέντρο μας εργάζονται καταξιωμένοι επιστήμονες με πολυετή εμπειρία

DR. EYA KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΛΙΝΙΚH ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Dr. Εύα Κωνσταντινίδη, Κλινική Ψυχολόγος, DClinPsy

Η Dr. Κωνσταντινίδη σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (The American College of Greece- Deree College) και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές και εφαρμοσμένες διδακτορικές σπουδές στη Μ. Βρετανία. Είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον της Μ. Βρετανίας (University of Southampton, UK), όπου φοίτησε με πλήρη υποτροφία από το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (National Health System- NHS).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην κλινική ψυχολογία και στο πλαίσιο εργασίας της σε ψυχιατρικά τμήματα και κέντρα ψυχικής υγείας στη Μ. Βρετανία, εκπαιδεύτηκε στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioural Therapy) την οποία και εφαρμόζει κλινικά σε διαταραχές όπως: κατάθλιψης, άγχους, πανικού, διαφόρων φοβιών, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, μετατραυματικού στρες, χαμηλής αυτοεκτίμησης, και σε προβλήματα σχέσεων.

Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση ψυχολογικών δυσκολιών που σχετίζονται με μετατραυματικό στρες, έχει επιπλέον εκπαιδευτεί στη μέθοδο EMDR(Eye-movement-desensitization reprocessing – Οφθαλμοκινητική Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία) σε εκπαίδευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Επίσης, έχει  παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις των πανεπιστημίων του Μπρίστολ, Σαουθάμπτον και Μπέρμιγχαμ της Μ. Βρετανίας στις παρακάτω θεραπευτικές προσεγγίσεις:  Γνωστική Αναλυτική Θεραπεία (Cognitive Analytic Therapy), Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (Systemic Family Therapy) και Συμπεριφορική Οικογενειακή Θεραπεία (Behavioural Family Therapy).

Η Dr. Κωνσταντινίδη έχει εργαστεί ως Κλινική Ψυχολόγος στους τομείς της ψυχικής υγείας ενηλίκων, παίδων και εφήβων, ηλικιωμένων, και ατόμων με νοητική στέρηση. Πιο συγκεκριμένα, κατά την παραμονή της στη Μ. Βρετανία εργάστηκε σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Νοσοκομεία του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στις περιοχές του Southampton, Basingstoke, New Forest, Bournemouth, Eastleigh, Romsey και Birmingham καθώς και σε ιδιωτικό ψυχοεκπαιδευτικό ξενώνα στην περιοχή του Lincoln.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Κλινική Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας «Ανέλιξη» (Ν.Κόσμος, Αθήνα) και επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης  ψυχολόγος σε γνωστό γραφείο ψυχολογικών υπηρεσιών της Αθήνας. Το 2011 δημιούργησε το Επιστημονικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Ψυχοθεραπείας Ψυχο-Λογώ στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Ενώ το 2016 ίδρυσε την Ενίσχυση-Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοθεραπείας στη Νέα Πεντέλη, Αττικής.

Επιπρόσθετα, η Dr. Κωνσταντινίδη έχει πολυετή διδακτική εμπειρία.   Έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στην Αθήνα σε franchised προγράμματα Βρετανικών Πανεπιστημίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο,  ασχολήθηκε με την επιμόρφωση νοσηλευτικού προσωπικού και στην παρούσα φάση είναι εισηγήτρια σε προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης  υπαλλήλων ιδιωτικής ασφάλειας.

 

Η Dr . Κωνσταντινίδη είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου, από την Νομαρχία Αθηνών και της βρετανικής άδειας άσκησης επαγγέλματος Κλινικού Ψυχολόγου (Chartered Clinical Psychologist) από το Health Professions Council, UK.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του κλάδου της Κλινικής Ψυχολογίας της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (British Psychological Society-BPS).

Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Η κα. Βασιλική Δ. Ζάχου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006 ασχολείται με την αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους με προβλήματα στη μάθηση, τη συγκέντρωση της προσοχής, καθώς και την επικοινωνία/κοινωνικότητα.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης και παρέμβασης σε δίγλωσσα παιδιά, εφήβους και ενηλίκους (με δεύτερη μητρική γλώσσα την Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική). Ακόμη, στηρίζει παιδιά, εφήβους και ενηλίκους με δυσκολίες μάθησης στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια και μετάφραση επιστημονικών κειμένων. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με κέντρα ειδικής αγωγής. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες με ανακοινώσεις και εισηγήσεις με θέμα κυρίως τη συμπτωματολογία, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών.

Τέλος, συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του καθηγητή Ε. Κολιάδη για την έκδοση βιβλίου με περιεχόμενο τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο.

Η κα. Φώνη Τζιτζιμίκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MA) στην Ψυχανάλυση, University of Essex, UK.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της στη Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης καθώς και στο District General Hospital, στο Colchester, UK.

Συνετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης καθώς και του Α’ τμήματος βραχείας νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, στην χορήγηση ψυχοδιαγνωστικών εργαλείων (WISC – C.A.T) και σε διαγνωστικά εργαλεία σχολικής επίδοσης (Λατώ-Detroit-μαθηματικό κριτήριο Ουτρέχτης).

Έχει πολυετή συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς, σχολεία, και συμβουλευτικά κέντρα με κύριες αρμοδιότητες το συντονισμό ομάδων γονέων και εκπαιδευτικών, τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, την παροχή ατομικών συνεδριών ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Είναι μέλος του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου.

Λογοθεραπευτρια Αθηνα Πεντελη Σπυροπουλου ΑρτεμηςΗ κα. Άρτεμις  Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Ιωαννίνων και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στην λογοθεραπεία.

Ολοκλήρωσε την πρακτική άσκηση της στο νοσοκομείο παίδων “Αγία Σοφία”.

Εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε σε διάφορες μεθόδους και προγράμματα όπως στο PECS- σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων, στη μουσικοθεραπεία, και στις  βασικές αρχές της οικογενειακής θεραπείας.

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με κέντρα ειδικής αγωγής και λογοθεραπευτήρια παρέχοντας ατομικές συνεδρίες λογοθεραπείας σε παιδιά με αυτισμό, ειδική γλωσσική διαταραχή, καθυστέρηση λόγου, διαταραχές αρθρώσης και φωνολογίας.

Είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων λογοθεραπευτών (ΣΕΛΛΕ) και παρακολουθεί εποπτείες με την κα. Γιαννοπούλου Σοφία, υπεύθυνη τμήματος λογοθεραπείας στο νοσοκομείο παίδων “Αγία Σοφία”.

Η κα. Αγγελική Κοντούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Κηφισιά. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Αθηνών και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στην Εργοθεραπεία.

Έχει εργαστεί σε κέντρο αποκατάστασης ενηλίκων για την αντιμετώπιση ασθενών με νευρολογικά προβλήματα.

Από το 2009 έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με Κέντρα Ειδικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Εργοθεραπείας σε παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές Αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠ-Υ,  Διαταραχές κινητικού συντονισμού και άλλες Αναπτυξιακές διαταραχές.

Διδάσκει στα ΙΕΚ  στο τμήμα των Βοηθών Εργοθεραπευτών.

Η κα. Αγγελική Κοντούκα είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.). Βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Κάποια από τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει είναι: Επάρκεια στο test Α.Κ.Ο.Α. Ανιχνευτικό Κριτήριο Οπτικής Αντίληψης, Test Αξιολόγησης Movement ABC-2, Παιδικό Ιχνογράφημα, Οι Λειτουργίες του Στόματος. Μυολειτουργικές Διαταραχές. Μυολειτουργική θεραπεία, Αυτισμός και Καθημερινότητα, Αξιολόγηση & Εκπαίδευση στις Κοινωνικές Δεξιότητες που σχετίζονται με την απασχόληση,

Φροντίδα για ασθενείς με άνοια, Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών και αναπτυξιακών Διαταραχών.

Η Αγγελική Κοντούκα είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Εργοθεραπευτή από την Νομαρχία Αθηνών.

Είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 αγοριών.

H κα. Άννα Σκούρα γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδος.  Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών έκανε πρακτική σε δημόσια σχολεία και ολοκλήρωσε με επιτυχία παιδαγωγικά μαθήματα.  Στη συνέχεια παρακολούθησε και ολοκλήρωσε πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  για παρέμβαση και εκπαίδευση σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική στέρηση, αυτισμό και διαταραχές  συναισθήματος.

Είναι κάτοχος  βεβαίωσης  της νοηματικής γλώσσας  Α’ επιπέδου, την  οποία απέκτησε μέσω φοίτησης στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών στην Αθήνα.  Από το 2005 εργάζεται  στην ιδιωτική εκπαίδευση σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στην τάξη, αλλά  και αναλαμβάνοντας εξειδικευμένες  περιπτώσεις μαθητών, ενώ παράλληλα εργάζεται σε κέντρα θεραπειών ως ειδική παιδαγωγός για παιδιά και εφήβους.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σεμινάρια με αντικείμενο την αξιολόγηση και εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με μαθησιακά προβλήματα, αλλά και σεμινάρια με θέμα την ιστορία του κινηματογράφου και το θεατρικό παιχνίδι. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε δομές  για παιδιά προερχόμενα από δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και παιδιά μεταναστών με στόχο την προσαρμογή και διδασκαλία τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η κα. Κολαζά Ευαγγελία γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΤΕΙ Ιωαννίνων και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στη Λογοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συμμετείχε σε κλινική παρακολούθηση σε διάφορους φορείς  (ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ιωαννίνων, 10ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων).

Έχει διεξάγει έρευνα για τον τραυλισμό με θέμα «Η διερεύνηση της αυτοαντίληψης και αυτοεκτίμησης σε παιδιά με τραυλισμό ηλικίας 9-12 ετών».

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην Αθήνα, στο Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.

Εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε σε διάφορες μεθόδους και προγράμματα όπως το Parent Child Interaction Therapy – Πρόγραμμα αλληλεπίδρασης γονέα παιδιού- και σε σεμινάρια για τον αυτισμό και τις φωνολογικές δυσκολίες.

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με κέντρα λογοθεραπείας, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες λογοθεραπείας σε παιδιά με τραυλισμό, ειδική γλωσσική διαταραχή, καθυστέρηση λόγου και διαταραχές άρθρωσης και φωνολογίας.