Στο κέντρο μας εργάζονται καταξιωμένοι επιστήμονες με πολυετή εμπειρία

Dr. Εύα Κωνσταντινίδη DClinPsy, Κλινική Ψυχολόγος

Η Dr. Κωνσταντινίδη σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (The American College of Greece- Deree College) και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές και εφαρμοσμένες διδακτορικές σπουδές στη Μ. Βρετανία. Είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον της Μ. Βρετανίας (University of Southampton, UK), όπου φοίτησε με πλήρη υποτροφία από το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (National Health System- NHS).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην κλινική ψυχολογία και στο πλαίσιο εργασίας της σε ψυχιατρικά τμήματα και κέντρα ψυχικής υγείας στη Μ. Βρετανία, εκπαιδεύτηκε στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioural Therapy) την οποία και εφαρμόζει κλινικά σε διαταραχές όπως: κατάθλιψης, άγχους, πανικού, διαφόρων φοβιών, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, μετατραυματικού στρες, χαμηλής αυτοεκτίμησης, και σε προβλήματα σχέσεων.

Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση ψυχολογικών δυσκολιών που σχετίζονται με μετατραυματικό στρες, έχει επιπλέον εκπαιδευτεί στη μέθοδο EMDR(Eye-movement-desensitization reprocessing – Οφθαλμοκινητική Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία) σε εκπαίδευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Επίσης, έχει  παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις των πανεπιστημίων του Μπρίστολ, Σαουθάμπτον και Μπέρμιγχαμ της Μ. Βρετανίας στις παρακάτω θεραπευτικές προσεγγίσεις:  Γνωστική Αναλυτική Θεραπεία (Cognitive Analytic Therapy), Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (Systemic Family Therapy) και Συμπεριφορική Οικογενειακή Θεραπεία (Behavioural Family Therapy).

Η Dr. Κωνσταντινίδη έχει εργαστεί ως Κλινική Ψυχολόγος στους τομείς της ψυχικής υγείας ενηλίκων, παίδων και εφήβων, ηλικιωμένων, και ατόμων με νοητική στέρηση. Πιο συγκεκριμένα, κατά την παραμονή της στη Μ. Βρετανία εργάστηκε σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Νοσοκομεία του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στις περιοχές του Southampton, Basingstoke, New Forest, Bournemouth, Eastleigh, Romsey και Birmingham καθώς και σε ιδιωτικό ψυχοεκπαιδευτικό ξενώνα στην περιοχή του Lincoln.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Κλινική Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό και Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας «Ανέλιξη» (Ν.Κόσμος, Αθήνα) και επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης  ψυχολόγος σε γνωστό γραφείο ψυχολογικών υπηρεσιών της Αθήνας. Το 2011 δημιούργησε το Επιστημονικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Ψυχοθεραπείας Ψυχο-Λογώ στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Ενώ το 2016 ίδρυσε την Ενίσχυση-Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Ψυχοθεραπείας στη Νέα Πεντέλη, Αττικής.

Επιπρόσθετα, η Dr. Κωνσταντινίδη έχει πολυετή διδακτική εμπειρία.   Έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στην Αθήνα σε franchised προγράμματα Βρετανικών Πανεπιστημίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο,  ασχολήθηκε με την επιμόρφωση νοσηλευτικού προσωπικού και έχει υπάρξει εισηγήτρια σε προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης  υπαλλήλων ιδιωτικής ασφάλειας.

Η Dr . Κωνσταντινίδη είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου, από την Νομαρχία Αθηνών και της βρετανικής άδειας άσκησης επαγγέλματος Κλινικού Ψυχολόγου (Chartered Clinical Psychologist) από το Health Professions Council, UK.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του κλάδου της Κλινικής Ψυχολογίας της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (British Psychological Society-BPS).

Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.

Φωτεινή Τζιτζιμίκα, ΜΑ Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος

Η κα. Φωτεινή (Φώνη) Τζιτζιμίκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MA) στην Ψυχανάλυση, University of Essex, UK.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της στη Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης καθώς και στο District General Hospital, στο Colchester, UK.

Συνετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης καθώς και του Α’ τμήματος βραχείας νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, στην χορήγηση ψυχοδιαγνωστικών εργαλείων (WISC – C.A.T) και σε διαγνωστικά εργαλεία σχολικής επίδοσης (Λατώ-Detroit-μαθηματικό κριτήριο Ουτρέχτης).

Έχει πολυετή συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς, σχολεία, και συμβουλευτικά κέντρα με κύριες αρμοδιότητες το συντονισμό ομάδων γονέων και εκπαιδευτικών, τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, την παροχή ατομικών συνεδριών ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Είναι μέλος του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου.

Κωνσταντίνα Φούρλαρη, ΜEd Λογοθεραπεύτρια-Ειδική Παιδαγωγός

Η κα. Κωνσταντίνα (Τίνα) Φούρλαρη είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Λογοθεραπεία στο πανεπιστήμιο Queen Margaret και έκανε την ειδίκευση της στις μαθησιακές δυσκολίες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Το μεταπτυχιακό της είναι στην Ειδική Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της στο ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών και στο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας «Ανάπλαση». Έχει ολοκληρώσει δύο έτη στην εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας στο εθνικό ίδρυμα κωφών.

Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων (PECS), στο πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης για παιδιά με αυτισμό και διαταραχές επικοινωνίας (TEACCH), στο γλωσσικό πρόγραμμα MAKATON και στη θεραπεία αλληλεπίδρασης γονέα παιδιού -για τον τραυλισμό (PALIN PCI). 

Συνεργάζεται με κέντρα λογοθεραπείας παρέχοντας ατομικές συνεδρίες λογοθεραπείας και ειδικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά με διαταραχές επικοινωνίας, διαταραχές ροής, ειδική γλωσσική διαταραχή, καθυστέρηση λόγου, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες.

Ελένη Ψάρρη, Εργοθεραπεύτρια- S.I.T

Η κα. Ελένη Ψάρρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Αθηνών και απέκτησε πτυχίο με βασικό τίτλο σπουδών στην Εργοθεραπεία.

Eίναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.) και βρίσκεται σε συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Κάποια από τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει είναι: Ειδική αγωγή-προσέγγιση για εργοθεραπευτές, Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (Applied Behaviour Analysis- A.B.A), Αισθητηριακή Ολοκλήρωση.

Η κα.Ελένη Ψάρρη είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Εργοθεραπευτή από την Νομαρχία Αθηνών και είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

 

 

Μαριλή Δαφνή,  Λογοθεραπεύτρια-Ειδική Παιδαγωγός

Η κα. Μαριλή Δαφνή γεννήθηκε στο Μαρούσι και μεγάλωσε στα Μελίσσια Αττικής. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την μαθητική της πορεία στο Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης.  Εισήχθη στο τμήμα Λογοθεραπείας του  Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών το 2008 και αποφοίτησε το 2012. Στο Γ’ έτος σπουδών της τιμήθηκε με υποτροφία απο το Ι.Κ.Υ. ως αριστούχος φοιτήτρια.

Ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της στην Ειδική αγωγή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στις Μαθησιακές Δυσκολίες.

Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων (PECS), στο πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης για παιδιά με αυτισμό και διαταραχές επικοινωνίας (TEACCH) και στο γλωσσικό πρόγραμμα MAKATON.

Κατά την διάρκεια της εργασιακής της εμπειρίας, έχει συνεργαστεί  με  ιδιωτικούς φορείς αποκατάστασης εξασκώντας και τις δύο ειδικότητες (λογοθεραπεία και ειδική αγωγή).

Η κα. Μαριλή Δαφνή είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγελμάτος Λογοθεραπευτή από την Νομαρχία Αθηνών.

Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.