Συμβουλευτική Ζεύγους / Θεραπεία Ζεύγους

Η συμβίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση και για να είναι επιτυχημένη εκτός από τον έρωτα ή την αγάπη χρειάζεται να υπάρχουν ανάμεσα στο ζευγάρι καλή επικοινωνία , σεβασμός, κατανόηση , και το ζευγάρι να μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα . Σε μια μακροχρόνια σχέση το ζευγάρι συνήθως βιώνει αρκετά γεγονότα και αλλαγές που είτε θα το επηρεάσουν θετικά ή θα το κλονίσουν.
Σε περίπτωση που διαπιστώνετε ότι:

  • το τελευταίο διάστημα περνάτε όλο και λιγότερο ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφό σας,
  • οι περισσότερες απόπειρες να μιλήσετε καταλήγουν σε συγκρούσεις,
  • επικρατούν αρνητικά συναισθήματα όταν είστε μαζί (θυμός, στενοχώρια, άγχος)
  • έχει χαθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσετε ικανοποιητικά

και από κοινού θέλετε να διερευνήσετε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που εντοπίζετε στη σχέση σας, τότε θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο για συμβουλευτική ή θεραπεία ζεύγους.
Η συμβουλευτική/θεραπεία ζεύγους αρχικά στοχεύει στο να βοηθήσει το ζευγάρι να βελτιώσει τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνεί προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βελτιωθεί η συνεργασία του ζευγαριού. Ειδικότερα όταν υπάρχουν παιδιά, η ομαλοποίηση της συνεργασίας για θέματα της καθημερινότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διασφάλιση της καλής ψυχικής υγείας των παιδιών.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει το ζευγάρι να αποφασίσει αν οραματίζεται ένα κοινό μέλλον ή αν θέλει να χωρίσει. Στην πρώτη περίπτωση, οι επόμενοι θεραπευτικοί στόχοι θα αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας της σχέσης. Στην περίπτωση που το ζευγάρι επιλέξει να χωρίσει τότε ο στόχος είναι να επιτευχτεί ένας ομαλός χωρισμός, χωρίς εντάσεις, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά.

Πάρτε Πληροφορίες

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε για περισσότερες πληροφορίες